Så er sæsonen desværre slut for i år. Sidste charterture sejlede vi i går søndag den 3 september.
Stor tak til alle vores gæster, både på charterture og vores onsdag aftenture.
De fleste onsdage var med flot solnedgang . Vi håber I vil sejle med os igen til næste sommer.
Også tak til de frivillige besætningsmedlemmer, både oppe og nede som har givet et nap med for at turerne kunne sejles. Men ikke mindst tak til vores skippere fra nær og fjern, som har hjulpet os i år.
Næste tur går til Gilleleje, hvor skibet er på bedding i uge 38 og 39, kig gerne forbi hvis I vil se "jeres" damper stå på land. Arbejdet er således ikke forbi, nu er der masser af opgaver der skal udføres, så vi kan blive klar til foråret 2024.372836680 703414045153393 3647846488548690849 n

Vil I med på Solnedgangstur på Roskilde Fjord ?

Vi sejler den 

  • onsdag den 9/8 klokken 19:00
  • onsdag den 16/8 klokken 18:30 <---- NB NB 
  • onsdag den 23/8 klokken 18:30 <---- NB NB

Hold øje med Aktivitetslisten i højre side af vores hjemmeside på forsiden !!

 Billetterne købes her : Place2Book

Turen går sydover forbi Kronprinsesse Marys Bro, videre forbi Kølholm og Hyldeholm. Der vendes ved Østby havn.

Solnedgang over Roskilde Fjord

Et spørgsmål vi har fået stillet mere end et par gange dette forår.

Skipper situationen driller stadig, dog burde være ganske vist at skipper Jan fra Norge kommer til Frederikssund og hjælper med sejle den gamle damper i udvalgte uger.

Så sæsonen 2023 bliver lidt anderledes.

Sejladserne bliver opslået på hjemmesiden på forsiden under "aktiviteter" med et link til Place2Book hvor billetterne kan købes online. Står en dato ikke på aktivitetslisten, sejler vi ikke på den dag.

Sejladserne bliver fortrinsvis sen eftermiddag eller "solnedgangsture" og planlagt som sæsonen skrider frem.

Søndagssejladserne udgår dette år – passagerantallet på disse ture har været vigende de sidste par år, og da prisen på kul stadig er en faktor 3 højere pga. af krigen i Ukraine må vi konstatere der ikke er økonomi i disse ture.

Foråret er kommet og skærtorsdag kom vinteroverbygningen af S/S Skjelskør, så damperen igen kan komme til sin ret.

Aktivitetsniveauet er stadig højt.

  • Foruden vand på kedlen, blev de kul som blev hentet op af kul kasserne i efteråret, flyttet tilbage igen. Forhåbentlig kan de snart blive til damp.
  • Nye hylder er blevet installeret i lastrummet, de tidligere hylder måtte nedtages i forbindelse med installationen af den nye spildevandstank.
  • Dørken i lastrummet er ligeledes blevet bygget om/til – igen på grund af installation af den nye spildevandstank
  • Skibets elektronisk er blevet efterset efter vinteren.

Og der er stadig en del række opgaver der venter således går lørdag den 15/4 sandsynligvis med installation af redningsflåder, eftersyn af redningsveste samt brandudstyr. Derefter skal maskineri

også røres inden alt for længe.

 

IMG 6160 size

 

Hvert 5 år skal tankene synes på S/S Skjelskør. Synet findes sted medio marts, umiddelbart før radiosyn samt det vigtige udrustningssyn i maj.

På damperen findes:

• 2 friskvands tanke i lastrummet
• 1 spildevandstank også i lastrummet.
• 1 vandtank i agterpeaken til kedelvand

Samt to kulkasser i styr og bagbords side.

For 5 år siden, ved sidste syn, fik den hidtidige spildevandstanken udstedt sit sidste certifikat. Grundet tankens konstruktion, var der ikke muligt at inspicere tanken på den anden side af skvulpe pladen. En ny tank er på vej, nu med mandehuller på begge sider af skvulpe pladen. Kan ses herunder.

 

nyspildevandstank

 

Friskvandstankene er blev rengjort og strøget med beton, beton bruges til at holde vandet frisk. Vandet er ikke egnet som drikkevand, dertil duer 1915 tals teknologi ikke i 2023, men vandet fungerer fint til fingervask samt toiletskyld.

 

Friskvands tank strøget med beton


Kul kasserne bliver altid tømt og rengjort om efteråret, Denne vinter skal kul kasserne også males. Bagbord side er parat til syn. Styrbors side mangler, de sidste weekenders frostvej har sat en forhåbentlig kort pause for arbejdet. Kul kasserne er et temmelig mørkt sted og tilgangen er træng, men hvor der er en vilje :-) Hver kasse kan indeholde ca 3.5 tons kul.

 

Nymalet kul kasse