Foreningen er i weekenden 12, 13 & 14 juli i Flensborg med S/S Skjelskør til Flensburg Dampf Rundum. En træf for dampskibe.

Damperen tog afsted mod Flensborg onsdag den 10. juni. Sejlturen forløb godt med rigtig fint vejr og rolige bølhger. Efter 26 timer anløb vi Flensborg, godt trætte.

Fredag den 12/7 klokken 19:00 blev der tradition tro afholdt dampskibs væddeløb. S/S Skjelskør plejer at komme ind som nummer sjok, vores lille dampmaskinen kan ikke følge med de store tyske dampskibe som Stettin, Wal. Dette år sidsteplads blev Bussard, det ligner dem ikke, men vi tager gerne selv små sejre hjem. Reglerne ændres løbene, så måske ved mandskabet på Bussard noget vi ikke ved.

Lørdag og søndag sejles der 4 sejladser hver dag.

Mandag aften ved ca 20:00 anløber S/S Skjelskør byen Skælskør for en hurtigt visit. Tirsdag sejles der videre hjem mod Frederikssund.

 

Vi sejler aftentur onsdag den 21. august fra 18:30 til 20:30. Bemærk tidspunket grundet den tidligere solnedgang. 

Billetter købes på Place2Book

Herunder et stemningsbillede fra fra en tidligere aftentur.

IMG 3769 resized

Damperen har fået nyt kabysboard – stedet hvor kaffe, kopper og kage til besætningen som regel kan findes. Det tidligere bord har haft hård tid, og nu kunne frisk maling ikke længere gøre det.

Per – tidligere møbelsnedker, har i sit værksted snekeret et nyt bord sene vinteraftener. Og lad os bare sige det er svært ikke at blive en smugle imponeret af det nye bord. Håndværket og lak arbejdet, er her første klasse.

Her er således et før og efter billede, så læserne selv kan bedømme:

 IMG 7919 sizedIMG 7918 sized

 

Det sker – ikke ofte– men dog sker, at vi taber vores værktøj i vandet, når vi arbejder på den gamle damper. Som oftest er det et accepteret tab, men en gang i mellem svier det alligevel.

Således måtte Jørn sende sønnen Lauge en tur i baljen for at hente sin skæreskinne tilbage, ikke fordi den var ”dyrbar”, men tanken om hvad skæreskinnen kunne forsage af problemer, hvis den havnede i damperen skrue, hold Jørn vågen om natten. Lauge har dykker certifikat, og som det kan ses på billede lykkes operationen.

IMG 7850 sized

Så er året 2023 ved at være gået, og julefreden sænker sig så småt.

Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse – Dansk Veteranskibsklub ønsker gæster, venner og medlemmer en rigtig glædelig jul.

God jul 2023

Det er en gammel smedetradition, at sættes et stykke gran i skruestikken, så en hvis herre med to horn i panden, ikke kommer og bruger skruestikken julenat, hvilket ville betyde uheld i det næste arbejdsår.