Det 13. Flensburger Dampf Rundum blev afholdt i weekenden den 7. - 9. Juli (fre til søn).

 

Skjelskør tog afsted fra Frederikssund onsdag lige før middag, op til Hundested og rundt om Odsherred i flot vejr, Snekkeløbet, Røsnæs, under StoreBælts-broen kl. xx om natten, ned langs LangeLand, SvendborgSund og igennem det Sydfynske Øhav til Flensborg Fjord.

Hurtig fin sejlads med solskin om dagen og måneskin om natten. Torsdag morgen øjnede vi Sandnes (Norge) i det fjerne bagved os og inden længe havde hun overhalet os. Med sine 14 knob sejler hun jo væsentlig hurtigere end Skjelskør med sine 6 måske 7 knob. Kort efter så vi også Elbe 1 og Elbe 3 ligge for anker, det viste sig senere, at de afventede Bussard’s ankomst.

Vel fortøjede i Flensborg Havn på en temporær plads, da vores egen plads i Museumshavnen endnu ikke var fri, fik vi spist FROKOST !! Ja, frokost… Vi var sejlet rekord-hurtigt derhen på ca. 25 timer…  Senere forhalet til vores faste plads ved de høje pæle.

Fredag blev skibet gjort klart til besøgende og Dampfer-rennen. Fyrværkeri om aftenen, stort og flot !! Lørdag 4 ture med rigtig god belægning, samme gentog sig om søndagen. Søndag aften blev der bunkret kul… Ny metode, da det var 1000-kilos sække, som stod på kajen.

Bussard tilbød at hjælpe, så kullene blev løftet fra kajen af kranen på Bussard, henover skibet selv og nedsat på dækket af Skjelskør, som nu lå langs hende. Det fungerede fantastisk..  J

Mandag kl. 10 sejlede Stettin, Wal, Bussard og til sidst Skjelskør hjemover med den dertil hørende dampfløjte-koncert. Fyrskibene Elbe 1, Elbe 3 og FehmernBelt var taget afsted tidligere på morgenen også med hilsner fra dampfløjterne fra de liggende skibe.

Skjelskør kom tilbage til Frederikssund Tirsdag lige før middag efter endnu en rigtig flot og nem sejlads, derefter afrigning. Alle vil huske tilbage på en herlig tur..   J

 

Se ligeledes : Fyns Amts Avis - Unikt i verden: Svendborg-damper med i kapsejlads mellem dampskibeUnikt i verden: Svendborg-damper med i kapsejlads mellem dampskibe

 

Flensborg 2017 9Flensborg 2017 7

IMG 0287IMG 0348