Dette års Flensburg Dampf Rundum må siges at have været en succes.

Turen Frederikssund Flensborg blev sejlet på 25 timer med højt solskin og svag vind. Som det kan ses på billedet blev skafning foretaget på soldækket med udsigt til Kalundborg til bagbord side.

Herunder: Esbern og Ole-Emil i gang med skafning

Esbern og Ole

 I Flensborg var vejrguderne ikke helt med os, ingen sol, men til gengæld også kun en sagte brise og regnen holdt sig nogenlunde væk. Arrangementet blev velbesøgt af Flensborg borgere, samt en hel del danske gæster. Stort set alle afgange fredag, lørdag og søndag blev udsolgt.

For første gang i historien blev S/S Skjelskør ikke sidst i det traditionsrige "Dampfer Rennen", men det skyldes udelukkende at dette års nye deltager "PRINZ HEINRICH" var en kende langsommere end S/S Skjelskør. Først - som altid - blev Dampfeisbrecher STETTIN. Men selv om Stettin kom først, blev hun ikke vinderen, thi reglerne er komplicerede og videregives kun som en druide videregiver sin viden til sin lærling. Således blev dette års vinder "Schleppdampfer WOLTMAN", en særdeles fin slæbebåd fra 1904 med en meget hjertelig besætning. Stort tillykke

Herunder et stemningsbillde fra "Dampfer Rennen" der kun fås, når man ligger sidst i feltet:

Dampskib væddeløb i Flensborg Fjord.

Igen i år fik besætningen på Skjelskør god hjælp fra "Tonnenleger BUSSARD" til bunkring af kul. Fire tons kul skulle flyttes fra kajen til damperens kulkasser. Med Bussards dampdrevne kran og slidske, landede kullene i rekord tid i Skjelskørs kulkasser, mens Bussards besætning stod med et stort smil om munden.

Bussard

66620029 2648445795176635 5606703222195486720 n

Flere billeder og vidoer fra "Flensburg Dampf Rundum" kan findes på S/S Skjelskørs Facebookside

Flensborg Avis har også skrevet en artikel "Damp i fællesskabets tegn" hvor foreningens formand Kirsten er hovedperson.

I skrivende skund er S/S Skjelskør på vej fra Flensborg til Skælskør by, hvor der sejles de næste par dage.