Hvert 5 år skal tankene synes på S/S Skjelskør. Synet findes sted medio marts, umiddelbart før radiosyn samt det vigtige udrustningssyn i maj.

På damperen findes:

• 2 friskvands tanke i lastrummet
• 1 spildevandstank også i lastrummet.
• 1 vandtank i agterpeaken til kedelvand

Samt to kulkasser i styr og bagbords side.

For 5 år siden, ved sidste syn, fik den hidtidige spildevandstanken udstedt sit sidste certifikat. Grundet tankens konstruktion, var der ikke muligt at inspicere tanken på den anden side af skvulpe pladen. En ny tank er på vej, nu med mandehuller på begge sider af skvulpe pladen. Kan ses herunder.

 

nyspildevandstank

 

Friskvandstankene er blev rengjort og strøget med beton, beton bruges til at holde vandet frisk. Vandet er ikke egnet som drikkevand, dertil duer 1915 tals teknologi ikke i 2023, men vandet fungerer fint til fingervask samt toiletskyld.

 

Friskvands tank strøget med beton


Kul kasserne bliver altid tømt og rengjort om efteråret, Denne vinter skal kul kasserne også males. Bagbord side er parat til syn. Styrbors side mangler, de sidste weekenders frostvej har sat en forhåbentlig kort pause for arbejdet. Kul kasserne er et temmelig mørkt sted og tilgangen er træng, men hvor der er en vilje :-) Hver kasse kan indeholde ca 3.5 tons kul.

 

Nymalet kul kasse